instagramBanner

gna

Ο Ευάγγελος Κεραμίδας στο Esquire που κυκλοφορεί με την εφημερίδα «Τα Νέα», «Μαθήματα ζωής από 12 πετυχημένους Έλληνες».
Esquire

gna

gna

gna

gna

Νέα τεχνική αυξητικής των χειλέων Step by Step Φ (phi) TechniqueΑυξητική στήθους - The Soft Touch Technique

gna

imcas 2018

aspsMembership
The Cutting Edge 2015
Διεθνείς Επιτυχίες

Κλείστε Ραντεβού

και η γραμματεία μας θα επικοινωνήσει μαζί σας για να το επιβεβαιώσει.

Περισσότερα...

Αυξητική στήθους

Γενικά

Η αυξητική στήθους στις μέρες μας είναι μια από τις πιο δημοφιλείς επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής.

Το στήθος θεωρείται ανέκαθεν ένα από τα πιο ισχυρά στοιχεία θηλυκότητας. Κατά συνέπεια οι γυναίκες που για οποιοδήποτε λόγο δεν έχουν κάποιο τουλάχιστον αποδεκτό σε μέγεθος στήθος μπορεί να νιώθουν ότι υπολείπονται των άλλων γυναικών σε θηλυκότητα και να αναπτύξουν αισθήματα έντονης κατωτερότητας που να έχουν αντανάκλαση στην εν γένει συμπεριφορά και προσωπικότητα τους. Αυτές μπορεί να είναι γυναίκες με μικρό ή απλαστικό στήθος, με ασύμμετρο στήθος αλλά και γυναίκες που έχουν υποβληθεί σε μαστεκτομή. Οι γυναίκες αυτές μπορούν να βοηθηθούν με την επέμβαση της αυξητικής στήθους.

Ποιές τεχνικές αυξητικής στήθους εφαρμόζουμε στη σύγχρονη πλαστική χειρουργική;

  • Non touch - No pain Τεχνική
  • Διπλού επιπέδου τεχνική
  • Υποπεριτονιακή τεχνική (Subfascial)

Τι υπόσχεται η αυξητική στήθους; Ποιός είναι ο στόχος της;

Ο στόχος που επιδιώκεται στην αυξητική στήθους είναι η αύξηση του όγκου του χρησιμοποιώντας ενθέματα σιλικόνης με τέτοιον τρόπο όμως ώστε το αποτέλεσμα να είναι φυσικό και σε αρμονία με τα φυσικά χαρακτηριστικά του σώματος της ενδιαφερόμενης.

Ωστόσο οι νέες τεχνικές που έχουν εισαχθεί στην αυξητική στήθους και προσωπικά προτείνουμε λόγω πιο φυσικών αποτελεσμάτων είναι : η Υποπεριτονιακή τεχνική όπου το ένθεμα τοποθετείται κάτω από μια λεπτή μεμβράνη που καλύπτει τον μυ και ονομάζεται περιτονία και η Δύο Επιπέδων τεχνική όπου το ένθεμα βρίσκεται κατά το ήμισυ κάτω από τον μυ και το υπόλοιπο κάτω από την περιτονία του μυός.

Δείτε τη μαρτυρία και την καταπληκτική ανάρρωση και διόρθωση κατεστραμμένου μαστού μετά από αυξητική στήθους. Η ασθενής συγκρίνει τη Non touch - No pain Τεχνική του πλαστικού χειρουργού Ευάγγελου Κεραμίδα με την κλασική τεχνική.

Δείτε τη μαρτυρία και την καταπληκτική ανάρρωση και διόρθωση κατεστραμμένου μαστού μετά από αυξητική στήθους. Η ασθενής συγκρίνει τη Non touch - No pain Τεχνική του πλαστικού χειρουργού Ευάγγελου Κεραμίδα με την κλασική τεχνική.

 

 

Δείτε όλα τα video για αυξητική στήθους.

Διεθνής αναγνώριση και βραβείο για τη νεότερη τεχνική αυξητικής στήθους

Δείτε το βραβείο αυξητικής στήθους

POSTER AWARD

diigima

Πριν την επέμβαση (Τι εξετάσεις πρέπει να προηγηθούν;)

Προσεχτικός σχεδιασμός για το είδος και τον όγκο του ενθέματος, πριν το χειρουργείο.  Ο πλαστικός χειρουργός πραγματοποιεί 5 σημαντικές μετρήσεις στο στήθος της ασθενούς.  Στην συνέχεια η ασθενής δοκιμάζει τα ενθέματα της σιλικόνης.  Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί η ασθενής μπορεί να σχηματίσει μια καλή ιδέα για το πώς θα είναι το στήθος της μετά το χειρουργείο. Η επιθυμία λοιπόν της ασθενούς σε συνδυασμό με τις μετρήσεις στο στήθος της προκαθορίζουν το είδος του ενθέματος αλλά κυρίως το μέγεθός του.

Προηγείται βεβαίως της επέμβασης ένα σύνολο εξετάσεων που περιλαμβάνουν συνήθως: γενική αίματος, έλεγχο πηκτικότητας και καρδιακής λειτουργίας, Α/φία θώρακα και μαστογραφία, εάν η ασθενής είναι άνω των 35 ετών. Εαν ωστόσο υπάρχουν ειδικότερα προβλήματα βάσει του ιστορικού του ασθενούς θα πρέπει να ελεγχθούν επίσης πριν το χειρουργείο. Γενικά συνιστάται η διακοπή των βιταμινούχων σκευασμάτων, του καπνίσματος και του αλκοόλ και βέβαια της ασπιρίνης 1-2 εβδομάδες πριν την επέμβαση και αμέσως μετά. Υγιεινή διατροφή και καλή καθημερινή ζωή χωρίς υπερβολές συμβάλλουν στην καλύτερη και γρηγορότερη ανάρρωση

Είδος Αναισθησίας

Η πιο επικρατούσα είναι η γενική αναισθησία ωστόσο, ειδικά οι νέες τεχνικές που αναφέρθηκαν παραπάνω μπορούν να γίνουν και με τοπική αναισθησία με ή χωρίς συνδυασμό μέθης.

Πόση ώρα διαρκεί η επέμβαση αυξητικής στήθους

Κατά μέσον όρο διαρκεί περίπου 1 ώρα και συνήθως δεν είναι απαραίτητη η διανυκτέρευση της ασθενούς στο νοσοκομείο.

Χρόνος ανάρρωσης

Άμεσα μετά το χειρουργείο υπάρχει ήπιο οίδημα που υποχώρεί σε 3-10 μέρες.  Η ασθενής μπορεί να επανέλθει στις καθημερινές της δραστηριότητες σχεδόν άμεσα πλην της έντονης άσκησης και άρσης βάρους. Ανάλογα το είδος της εργασίας η ασθενής μπορεί να επιστρέψει στην δουλειά της σε 7-10 ημέρες.

Λόγω της ατραυματικής τεχνικής αυξητικής στήθους δεν υπάρχουν παροχετεύσεις (σωληνάκια) στον μαστό. Ούτε κορσέδες στο στήθος,  ούτε περιορισμοί στις  κινήσεις των χεριών. Οι ασθενείς μπορούν με άνεση να σηκώνουν τα χέρια τους ψηλά αμέσως μετά το χειρουργείο.
Όλα αυτά σε συνδυασμό με την άψογη αναισθησιολογική κάλυψη έχει σαν αποτέλεσμα και την ελαχιστοποίηση κάθε αισθήματος ναυτίας ή εμετού μετά το χειρουργείο.

Σημάδια

Οι τομές όπως αναφέρθηκε μπορεί να τοποθετηθούν είτε κάτω από τον μαστό, είτε στην μασχάλη, είτε γύρω από την θηλή. Εφόσον πάνε όλα καλά στην διαδικασία της επούλωσης και σε διάστημα 6-12 μηνών θα μοιάζουν με λεπτές γραμμές σχεδόν ανεπαίσθητες.
Διάρκεια αποτελέσματος (π.χ. 5-8 χρόνια, εφ’ όρου ζωής κ.λπ.)
Οι κατασκευαστές των ενθεμάτων δίνουν διάρκεια ζωής στα ενθέματα 15-20 χρόνια. Στην πράξη ωστόσο έχουμε δει ενθέματα να διαρκούν πολύ πάνω από τα 20 χρόνια.

Πιθανές επιπλοκές

Για τις επιπλοκές η ενδιαφερόμενη πρέπει να είναι ενήμερη έστω και αν αυτές είναι σπάνιες. Συγκεκριμένα σε ποσοστό <1% μπορεί να δημιουργηθεί αιμάτωμα ή φλεγμονή, ενώ η ανάπυξη ρικνωτικής κάψας είναι μεταξύ 1-5%. Επίσης υπάρχει μια πολύ μικρή πθανότητα να ελαττωθεί η αισθητικότητα της θηλής κάτι που συνήθως επανέρχεται σε περίπου ένα χρόνο

Non touch - No pain Τεχνική

 

Θεαματική Aνάρρωση μετά από Αυξητική Στήθους

Υπάρχει η εντύπωση στο ευρύτερο κοινό ότι η αυξητική στήθους συνοδεύεται από  πόνους  που κρατούν 2-3 εβδομάδες, κορσέδες ή επιδέσμους που σφίγγουν  ασφυκτικά , σωληνάκια στο μαστό, μελανιές και μώλωπες σε όλη την περιοχή του στήθους και καθήλωση στο κρεβάτι. Και εάν όλα αυτά ίσως συνέβαιναν, τώρα πια θα πρέπει να ανήκουν στο παρελθόν.

Πως λοιπόν θα σας φαινόταν η ιδέα για αυξητική στήθους σχεδόν χωρίς πόνο, χωρίς σωληνάκια και σφικτούς  κορσέδες στο στήθος και χωρίς   περιορισμούς στις  κινήσεις. Μάλλον πολύ καλό για να είναι αληθινό;

Και όμως, όσο αυτό και εάν φαίνεται απίστευτο, οι σύγχρονες τεχνικές επιτρέπουν στο 90% των ασθενών που έχουν υποβληθεί σε ααυξητική στήθους να μπορούν να γυρίσουν στις κανονικές τους  ενασχολήσεις  σε 24 ώρες μετά την επέμβαση.  Ξεχάστε  την χρήση ναρκωτικών αναλγητικών, σφιχτών κορσέδων  στον  θώρακα, ύπαρξη παροχετεύσεων ή ειδικών σουτιέν που πιέζουν τον  μαστό.  Ξεχάστε επίσης τους μώλωπες και στήθη που θυμίζουν ξυλοδαρμό

Πως γίνεται αυτό?

Δεν είναι ούτε υπερβολή ούτε βέβαια  συμβαίνει τυχαία. Η τεχνική αναπτύχθηκε και δημοσιεύτηκε το 2002 από τον Tebbetts, πλαστικό  χειρουργό στο Dallas, Texas στο καλύτερο περιοδικό της πλαστικής χειρουργικής.  Τι είναι λοιπόν αυτό που κάνει τη διαφορά; Τα τρία ακόλουθα στοιχεία αποτελούν το μυστικό.

Α. Πριν το χειρουργείο αυξητικής στήθους.
Προσεχτικός σχεδιασμός για το είδος και τον όγκο του ενθέματος, πριν το χειρουργείο.  Ο πλαστικός χειρουργός πραγματοποιεί 5 σημαντικές μετρήσεις στο στήθος της ασθενούς.  Στην συνέχεια η ασθενής δοκιμάζει τα ενθέματα της σιλικόνης.  Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί η ασθενής μπορεί να σχηματίσει μια καλή ιδέα για το πώς θα είναι το στήθος της μετά το χειρουργείο. Η επιθυμία λοιπόν της ασθενούς σε συνδυασμό με τις μετρήσεις στο στήθος της προκαθορίζουν το είδος του ενθέματος αλλά κυρίως το μέγεθός του.

Β.  Κατά την διάρκεια του χειρουργείου αυξητικής στήθους.

Είναι λογικό ότι όσο λιγότερο τραυματίζουμε τους ιστούς κατά τη διάρκεια του χειρουργείου τόσο λιγότερη αιμορραγία έχουμε και βέβαια τόσο καλύτερη ανάρρωση  ακολουθεί.  Αυτό είναι και το απλό μυστικό της τεχνικής αυτής.  Με την  χρήση ειδικών σχεδιασμένων εργαλείων προετοιμάζεται η θήκη όπου θα μπει το ένθεμα της σιλικόνης στον μαστό ΤΕΛΕΙΩΣ ατραυματικά  ( δεν χάνεται σχεδόν καθόλου αίμα κατά την διάρκεια του χειρουργείου). Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να ελαχιστοποιείται η οποιαδήποτε κάκωση στους ιστούς. Ελάχιστο χειρουργικό τραύμα σημαίνει ελαχιστοποίηση του πόνου μετά το χειρουργείο καθώς και ελαχιστοποίηση εκχυμώσεων (μελανιές) μετά το χειρουργείο. Είναι πάγια αρχή αυτής της νέας τεχνικής η πλήρης αποφυγή χρήσης των δαχτύλων του χειρουργού για την παρασκευή της θήκης γιατί μπορεί να προκαλέσουν μεγάλη κάκωση ή αιμορραγία στους ιστούς με επακόλουθο τον έντονο πόνο ή την αργή ανάρρωση μετεγχειρητικά.

Γ. Μετά το Χειρουργείο αυξητικής στήθους.
Λόγω της ατραυματικής τεχνικής αυξητικής στήθους δεν υπάρχουν παροχετεύσεις (σωληνάκια) στον μαστό.   ούτε κορσέδες στο στήθος,  ούτε περιορισμοί στις  κινήσεις των χεριών. Οι ασθενείς μπορούν με άνεση να σηκώνουν τα χέρια τους ψηλά αμέσως μετά το χειρουργείο.
Όλα αυτά σε συνδυασμό με την άψογη αναισθησιολογική κάλυψη έχει σαν αποτέλεσμα και την ελαχιστοποίηση κάθε αισθήματος ναυτίας ή εμετού μετά το χειρουργείο.

Τι πετυχαίνουμε λοιπόν με την νέα μέθοδο αυξητική στήθους:
Η τεχνική αυτή  χαρακτηρίζεται από ακρίβεια και μεγάλο σεβασμό στους ιστούς. Λόγω του προσεχτικού σχεδιασμού πριν από το χειρουργείο και την τελείως  ατραυματική  τεχνική, οι  ασθενείς μας  μπορούν να είναι στο σπίτι τους με ασφάλεια 6 ώρες μετά το χειρουργείο.
Λόγω του ότι δεν υπάρχουν σωληνάκια, κορσέδες ή πιεστικά σουτιέν, ο ασθενής μπορεί με άνεση να κινητοποιηθεί. Την ίδια μέρα μπορεί να βγει για φαγητό.  Μπορεί να οδηγήσει σε 2-3 ημέρες.

Εξίσου σημαντικό βέβαια, αν όχι σπουδαιότερο, είναι ότι  η  τεχνική αυτή μειώνει  και τις άμεσες καθώς και τις απώτερες επιπλοκές της επέμβασης. Έτσι σε μια πρόσφατη ανάλυση των αποτελεσμάτων σε 1250 αυξητικές μαστού στο 11ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Πλαστικής Χειρουργικής που έγινε στην Ρόδο τα αιματώματα ήταν 0,05 %, οι φλεγμονές 0 %, και ο σχηματισμός της ρικνωτικής κάψας 0,4 %.

Δέκα Λόγοι για να είστε σίγουρες  ότι ο πλαστικός χειρουργός σας εφαρμόζει  τη Non touch - No pain τεχνική στην αυξητική μαστού

1) Ο πλαστικός χειρουργός σας μπορεί άνετα να σας επιτρέψει να ταξιδέψετε την ίδια ημέρα μετά το χειρουργείο για όπου επιθυμείτε στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

2) Ο πλαστικός χειρουργός σας μπορεί να σας προμηθεύσει με επιστημονικές μελέτες που αποδεικνύουν πόσο σημαντική είναι η Νon Τouch – No Pain τεχνική στο να μειώσει τις πιθανές επιπλοκές και την πιθανότητα των επανεγχειρήσεων στο μέλλον.

3) Ο πλαστικός χειρουργός σας θα σας πει ότι ΠΟΤΕ δεν χρησιμοποιεί παροχετεύσεις.

4) Ο πλαστικός χειρουργός σας θα σας πει ότι ΠΟΤΕ δεν χρησιμοποιεί:

 

  • Ειδικά σφικτά σουτιέν 
  • Σφικτούς επιδέσμους στο στήθος
  • Κορσέδες στο στήθος

 

5) Ο πλαστικός χειρουργός θα σας αναλύσει σε βάθος γιατί δεν χρειάζεστε όλα τα παραπάνω.

6) Ο πλαστικός χειρουργός σας θα σας ενημερώσει ότι θα μπορείτε να βγείτε το ίδιο βράδυ ακόμη και για φαγητό.

7) Ο πλαστικός χειρουργός σας μπορεί να σας περιγράψει ακριβώς τι θα αισθάνεστε μετά το χειρουργείο.

8) Ο πλαστικός χειρουργός σας θα είναι σε θέση να σας εγγυηθεί ότι το χειρουργείο θα διαρκέσει λιγότερο από 50' με μέσο όρο 42-45' και θα μπορεί να σας εξηγήσει τους λόγους και τα πλεονεκτήματα.

9) Ο πλαστικός χειρουργός σας θα μπορεί να σας δείξει πολλά video άλλων ασθενών που δεν πονάνε καθόλου μετά το χειρουργείο.

10) Ο πλαστικός χειρουργός θα είναι σε θέση να σας δείξει παρουσιάσεις του σε ιατρικά συνέδρια ανά τον κόσμο με αυτήν την τεχνική

Διπλού επιπέδου τεχνική

nontouchΕρ. Τον Ιούνιο του 2007 βραβεύτηκε  στο Βερολίνο, στο Διεθνές Συνέδριο της Πλαστικής Χειρουργικής ανάμεσα σε 500 εργασίες απ’ όλο τον κόσμο, η εργασία σας “Composite Plane Breast Augmentation: A new Concept”. Σ’ αυτή παρουσιάζατε μία τελείως καινούργια τεχνική για την αυξητική μαστού.
Η τεχνική αυτή είναι στην πραγματικότητα τροποποίηση της τεχνικής που παρουσίασε για πρώτη φορά ο Dr Tebbets από το Τέξας, ο γκουρού για μένα και μεγάλος δάσκαλος της αυξητικής του Μαστού.

Ερ. Τι ακριβώς είναι αυτή η τεχνική;
Μέχρι πρότινος ξέραμε δύο τεχνικές στην αυξητική μαστού, όσο αναφορά την τοποθέτηση του ενθέματος, την υπό του αδένος (subglandular) και υπό του μυός (submuscular). Το 2002 ήρθε να προστεθεί και η υποπεριτονιακή τεχνική (Sub Facial). Η δική μας τεχνική συνδυάζει τις δύο τελευταίες τεχνικές. Δηλαδή το ένθεμα σιλικόνης μπαίνει και κάτω από τον μυ και κάτω από την περιτονία του μυός.

Ερ. Νομίζω ότι ακούγεται λίγο μπερδεμένο
Στην πραγματικότητα δεν είναι. Κοιτάξτε το σχήμα 1. Το πάνω μέρος του ενθέματος σιλικόνης καλύπτεται από τον μείζωνα θωρακικό και το κάτω μέρος από την περιτονία του μυός (ένας λεπτός ιστός που καλύπτει τον μυ).

Ερ. Και γιατί να μην χρησιμοποιήσουμε τις παλαιές τεχνικές;
Γιατί καμία τεχνική δεν είναι τέλεια. Κάθε καινούργια τεχνική έρχεται για να προσφέρει κάτι καλύτερο.

Ερ. Εδώ λοιπόν ποια είναι τα πλεονεκτήματα και ποια τα μειονεκτήματα εάν βέβαια υπάρχουν.
Τα πλεονεκτήματα είναι πάρα πολλά:

1. Μειώνονται οι επιπλοκές, όπως του σχηματισμού της ρικνωτικής κάψας. Μια επιπλοκή που βασανίζει το 1-20% των γυναικών που έχουν υποστεί αυξητική του μαστού. Τοποθετώντας το ένθεμα κάτω από τον μυ και την περιτονία ελαχιστοποιούμε την επαφή του ενθέματος με τον μαστικό αδένα και αυτό πιθανολογείται ότι ελαττώνει το σχηματισμό της ρικνωτικής κάψας.
2. Φυσικότερο αποτέλεσμα ειδικά σε αδύνατους ασθενείς με ελάχιστο μαστό. Αυτό επιτυγχάνεται λόγω του ότι το άνω τμήμα του ενθέματος καλύπτεται από τον μυ.
3. Ελαττώνεται η πιθανότητα πτώσης του μαστού. Ο μυς και η περιτονία συγκρατούν το ένθεμα στη θέση του.
4. Αποφεύγουμε τις παραμορφώσεις που μπορεί να υποστεί το ένθεμα από την δύναμη του μείζονος θωρακικού όταν το ένθεμα τοποθετηθεί μόνο κάτω από τον μυ. Η λεγόμενη “open breast” ανωμαλία.
5. Ελαττώνεται η πιθανότητα ψηλάφησης των άκρων του ενθέματος.
6. Δεν σχηματίζονται ποτέ ρυτιδώσεις στο άνω μέρος του μαστού.

Ερ.  Και τα μειονεκτήματα:
Μειονεκτήματα ουσιαστική δεν υπάρχουν, εκτός του ότι ο γιατρός χρειάζεται λίγο μεγαλύτερη εμπειρία για την εκτέλεση αυτής της τεχνικής.

Ερ. Χειρουργικά διαρκεί πιο πολύ σε σχέση με τις άλλες τεχνικές;
Όχι, σε έμπειρα χέρια διαρκεί ακριβώς το ίδιο από 30-45 λεπτά.

Ερ. Τοποθετείτε παροχέτευση, δηλαδή σωληνάκι στο μαστό;
Όχι, ούτε παροχετεύσεις ούτε επιδέσμους, ούτε ασφυκτικό κορσέ στον μαστό.

Ερ. Γιατί;
Εδώ ακριβώς εισέρχεται το πρώτο σκέλος του τίτλου αυτού του άρθρου.

Ερ. Δηλαδή το non-touch, no pain: τι σημαίνει;
Κυριολεκτικά σημαίνει δεν αγγίζω, δεν πονάει. Και εξηγούμε. Στη χειρουργική έχει μεγάλη σημασία το πώς συμπεριφέρεσαι τους ιστούς την ώρα που χειρουργείς. Όσο πιο πολύ τους σέβεσαι, δηλαδή δεν τους κακοποιείς και ακολουθείς τελείως ανατομικές και αναίμακτες τεχνικές, τόσο ελαχιστοποιείς τα προβλήματα μετά το χειρουργείο. Το ζητούμενο, σε μια κοινωνία που συνεχώς τρέχει σαν την δική μας, είναι η γρήγορη επάνοδος του ασθενούς στη φυσιολογική ζωή. Στόχος μας είναι ο ασθενής να μπορεί την ίδια μέρα μετά το χειρουργείο να είναι σε θέση να βγει για φαγητό και να πάει σινεμά.

Ερ. Και πως επιτυγχάνεται αυτό;
Χρησιμοποιώντας 1) ειδικά εργαλεία 2) τελείως ατραυματικές τεχνικές και 3) ειδικές ασκήσεις μετά το χειρουργείο
Με τον συνδυασμό των πιο πάνω επιτυγχάνουμε

1. Ταχύτητα ανάρρωσης
2. Στο 90% των ασθενών ο πόνος είναι ελάχιστος και μπορούν την ίδια μέρα να γευματίσουν έξω από το σπίτι τους
3. Όχι σωληνάκια
4. Όχι επιδέσμους στο στήθος
5. Όχι κορσέδες στο στήθος
6. Καθόλου μώλωπες (μελανιές) μετά την επέμβαση
7. Δραματική μείωση επιπλοκών όπως το αιμάτωμα και οι φλεγμονές.

Ερ. Ο συνδυασμός λοιπόν της ατραυματικής αυτής τεχνικής και του διπλού επιπέδου τεχνικής θα έχει ελαχιστοποιήσει ακόμα περισσότερο τα προβλήματα μετά το χειρουργείο;
Δραματικά. Οι επιπλοκές και οι επανεγχειρήσεις βρίσκονται αυτή τη στιγμή σ’ ένα ποσοστό μικρότερο του ένα τοις εκατό (1%). Ενώ το ποσοστό ικανοποίησης των γυναικών απ’ αυτή την επέμβαση αγγίζει το 98-99%, πράγμα που είναι και το ζητούμενο.

Υποπεριτονιακή τεχνική (Subfascial)

subfascialΤι είναι η υποπεριτονιακή (SubFascial) τεχνική;
Η υποπεριτονιακή (subfascial) τεχνική είναι καινούργια τεχνική και αφορά την αυξητική του Μαστού. Παρουσιάστηκε πρώτη φορά το 2000 από την καθηγήτρια της Πλαστικής Χειρουργικής στην Βραζιλία Miss Craf στο περιοδικό Aesthetic Plastic Surgery και το 2003 δημοσιεύτηκε και στο αμερικάνικο περιοδικό Plastic and Reconstructive Surgery.

Που τοποθετείται το ένθεμα σιλικόνης;
Στην υποπεριτονιακή τεχνική το ένθεμα της σιλικόνης τοποθετείτε κάτω από την περιτονία του μείζονος θωρακικού μυός. Όπως βλέπετε στο σχήμα η περιτονία είναι ένας πολύ λεπτός υμένας πού καλύπτει τον μείζονα θωρακικό μυ.

Τι πλεονεκτήματα έχει;

1. Ελάχιστος ή καθόλου πόνος.
2. Πολύ γρήγορη ανάρρωση
3. Γίνετε με τοπική αναισθησία και μέθη.
4. Πιο φυσικό σχήμα του μαστού γιατί η περιτονία καλύπτει το ένθεμα και έτσι εξαφανίζει την στρογγυλάδα του στο πάνω μέρος του μαστού.
5. Ελάττωση του σχηματισμού της ρικνωτικής κάψας, πιθανόν λόγω το ότι το ένθεμα δεν έρχεται σε επαφή με τον μαστό (η περιτονία διαχωρίζει το ένθεμα από τον μαστό ).
6. Πιθανόν να περιορίζει την πτώση του μαστού στο μέλλον γιατί συγκρατεί το ένθεμα αλλά και τον ίδιο τον μαστό.
7. Σε επιλεγμένους ασθενής ελαχιστοποιεί την πιθανότητα εμφάνισης ρυτιδώσεων κυρίως στο άνω τμήμα του μαστού

Όπως σε όλες τις τεχνικές της αυξητικής του μαστού, εφαρμόζουμε την non touch, no pain τεχνική στο χειρουργείο.

Σε αυτή την τεχνική δημιουργούμε την θήκη τελείως αναίμακτα (χωρίς καθόλου αίμα).

Ποια είναι η εμπειρία σας με αυτήν την τεχνική;
Αυτή τη στιγμή έχουμε μία από τις μεγαλύτερες σειρές παγκοσμίως με πάνω από 800 περιστατικά.

Που έχετε παρουσιάσει αυτή την τεχνική;
Η τεχνική αυτή είναι πολύ δημοφιλής και έτσι έχει γίνει δεκτή με ενθουσιασμό στα πιο έγκυρα παγκόσμια συνέδρια της ειδικότητάς μας. Έτσι έχει παρουσιασθεί στα εξής συνέδρια:

1. 10ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Πλαστικής Χειρουργικής στην Βιέννη, 30 Αυγούστου-3 Σεπτεμβρίου του 2005
2. 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πλαστικής Χειρουργικής στο Λουτράκι, 27-29 Οκτωβρίου του 2005.
3. Διεθνές Παναραβικό Συνέδριο Πλαστικής Χειρουργικής στο Bahrain 10-13 Απριλίου του 2006.
4. 14 ο Διεθνές Συνέδριο IPRAS της Πλαστικής Χειρουργικής στο Βερολίνο, 26-29 Οκτωβρίου του 2007.
5. Στο IMCAS στο Παρίσι τον Φεβρουάριο του 2009 (International Master Course on Aging Skin) .
6. Στο 11ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Πλαστικής Χειρουργικής στη Ρόδο τον Σεπτέμβριο του 2009.

Επίσης έχουμε δημοσιεύσει την εμπειρία μας με αυτή την τεχνική και στα δύο πιο έγκυρα διεθνή περιοδικά της Πλαστικής Χειρουργικής. Στο Plastic and Reconstructive Surgery και στο Aesthetic Plastic Surgery. Το 2008 πραγματοποιήθηκε και πρώτη φορά ζωντανά στην τηλεόραση.

Που;
Στο Extreme Make Over στο Mega Channel.

Από τότε εφαρμόζεται αυτήν την τεχνική;
Ήμασταν από τους πρώτους. Πρωτοαρχίσαμε αυτήν την τεχνική στο Λονδίνο το 2003.

Τι συμπέρασμα βγαίνει μετά από τόσα περιστατικά, τόσες δημοσιεύσεις και παρουσιάσεις με αυτή την τεχνική;
1. Έχει το καλύτερο φυσικό αποτέλεσμα σε επιλεγμένους ασθενείς
2. Οι επιπλοκές έχουν μειωθεί δραματικά. Ενδιαφέρον είναι να δούμε ένα slides όπου γίνονται οι συγκρίσεις των επιπλοκών όπως παρουσιάστηκαν στο συνέδριο του Παρισιού τον Ιανουάριο του 2009, στη Ρόδο τον Σεπτέμβριο του 2009, στο Βερολίνο το 2007 και στην Βιέννη το 2005. Στο Παρίσι και την Ρόδο τα περιστατικά ήταν 800, στο Βερολίνο όταν είχαν παρουσιαστεί το 2007 όπου είχαμε 575 περιστατικά, καθώς επίσης και στην Βιέννη το 2005 όπου είχαμε 190 περιστατικά. Οι επιπλοκές και οι επανεγχειρήσεις έχουν δραματικά ελαχιστοποιηθεί.

Αυτή η ελαχιστοποίηση των επιπλοκών οφείλεται στην Subfascial τεχνική;
Οφείλεται και στην Subfascial τεχνική αλλά και στην λεγόμενη non – touch , non-pain τεχνική παρασκευής της θήκης.

  Παρίσι 2009
800 περιστατικά
31,5 μήνες
Βερολίνο 2007
575 περιστατικά
19,5 μήνες
Βιέννη 2005
190 περιστατικά
11,5 μήνες
Επιπλοκές 3,5% 3,1% 6,3%
Επανεγχειρήσεις 1,87% 1,4% 2,2%

Τι είναι αυτή η τεχνική;
Απλά θα έλεγα ότι δημιουργούμε τη θήκη αναίμακτα. Έτσι δεν χρησιμοποιούμε καθόλου παροχετεύσεις, δεν δένουμε τον μαστό ούτε με στενούς κορσέδες ούτε με σουτιέν και δεν χρειάζεται ειδικό μασάζ. Τα αποτελέσματα των ερευνών έδειξαν ότι η μέση ποσότητα αίματος που χάσαμε κατά την διάρκεια τη χειρουργείου ήταν 4 cc που σημαίνει σχεδόν καθόλου. Ο χειρουργικός χρόνος ήταν μεταξύ 75 και 22 λεπτά, με μέσο όρο γύρω στα 40 λεπτά. Η ικανοποίηση των ασθενών άγγιζε το 99 %.

Τι γίνεται με τις παλαιότερες τεχνικές την υποαδενική και την υπομυϊκή;
Προσωπικά εκτελώ δύο τεχνικές. Την υποπεριτονιακή και την διπλού επιπέδου και αυτό γιατί ελαχιστοποιούν τις επιπλοκές και συγκεκριμένα την ρικνωτική κάψα και την παραμόρφωση του ενθέματος κάτω από τον μυ.