Πως γεννήθηκε η No Pain - Νo Drain τεχνική στην Κοιλιοπλαστική

07

Η τεχνική αυτή παρουσιάστηκε από τον κ. Κεραμίδα στο 22ο Παγκόσμιο συνέδριο Αισθητικής Χειρουργικής που πραγματοποιήθηκε στο Ρίο ντε Τζανέιρο τον Σεπτέμβριο του 2014 και έτυχε εξαιρετικής υποδοχής από τους συναδέλφους.

Πως γεννήθηκε η No Pain - Νo Drain τεχνική στην Κοιλιοπλαστική

Μακρινό Παρελθόν:

01 Κυκλαδική τέχνη 2300-2700π.Χ.
Κάνε μία  τομή , τράβηξε το δέρμα, κόψε όσο πιο πολύ μπορείς και ξαναράψε." Ήτανε προφανές πως αυτό δεν θα μπορούσε να ήταν κοιλιοπλαστική.

Παρελθόν:

02
Αφροδίτη της Κνίδου 4-5

 

 

 

Μελετώντας  αρχαιοελληνικά αγάλματα και πολλές φωτογραφίες σύγχρονων όμορφων γυναικείων και αντρικών σωμάτων, δεν μπορούσα να μην δω πως η κοιλιά δεν αρκούσε μόνο να είναι επίπεδη.

 

 

 

Εάν επιθυμούσαμε τα χειρουργικά μας αποτελέσματα στην κοιλιοπλαστική να ξεφύγουν από τα καθιερωμένα και να προσπαθήσουν να αγγίξουν την υψηλή τέχνη των προγόνων μας θα έπρεπε να μπορούσαμε να επιτύχουμε ότι και οι γλύπτες με την σμίλη τους!

03
Πολύκλειτος 4πχ
04
Botticelli 1486

Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον:

05

Θα πρέπει με την κοιλιοπλαστική:

  1. η κοιλιά να είναι επίπεδη
  2. να γίνεται ορατή η μέση γραμμή ή αλλιώς λευκή γραμμή
  3. να γίνεται ορατή η γραμμή στα πλάγια κοιλιακά τοιχώματα
  4. η μέση να είναι λεπτή
  5. ο ομφαλός να έχει φυσιολογικό σχήμα και κατάλληλη θέση
  6. η τομή να κρύβεται στο εσώρουχο
  7. το δέρμα να είναι σφιχτό και πάνω και κάτω από τον ομφαλό

Παρελθόν: "Η κοιλιοπλαστική να ξέρεις πονάει πολύ, θα έχει σωληνάκια για πολλές μέρες και μπορεί να χρειασθεί να σε μεταγγίσουμε."

Ούτε αυτό μπορούσε να γίνει δεκτό. Η ανάρρωση των ασθενών είναι κεφαλαιώδους σημασίας για μας.

Παρόν: θα έπρεπε εδώ να βρούμε μία τεχνική που να μην πονάει. Έτσι γεννήθηκε η

No touch-No pain-No drain τεχνική.

Νo touch : γιατί δεν αγγίζουμε. Όλα γίνονται με ειδικά εργαλεία με μια ειδική χειρουργική τεχνική.

No pain : γιατί δεν κόβουμε τα νεύρα!!

No drain : γιατί δε βάζουμε σωληνάκια!!

 

Αυτά ακριβώς εφαρμόζουμε τα τελευταία χρόνια και είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε απόλυτα ικανοποιημένους ασθενείς και με το αποτέλεσμα αλλά και με την ανάρρωση τους που ουσιαστικά μεταμορφώνονται ανώδυνα!

06

Δείτε περισσότερες εικόνες με περιστατικά κοιλιοπλαστικής

Η No Pain-No Drain Κοιλιοπλαστική

1. Το Ανατομικό περίγραμμα της κοιλιάς

Σκοπός της τεχνικής μας δεν είναι απλώς μία επίπεδη κοιλιά, αλλά μία κοιλιά που να έχει όλα τα ανατομικά χαρακτηριστικά που δίνουν στην κοιλιακή χώρα την νεανική της εμφάνιση, όπως η μέση γραμμή να είναι ευδιάκριτη καθώς και η πλάγια γραμμή και η καμπυλότητα της μέσης που δίνει ασύλληπτη κομψότητα.

2. Διακριτική τοποθέτηση των τομών

Η τομή στην κοιλιοπλαστική πρέπει να τοποθετείται πολύ χαμηλά, στην ηβική χώρα, έτσι ώστε να κρύβεται άνετα μέσα στο εσώρουχο ή στο μαγιό όσο μικροσκοπικό κι αν είναι αυτό.

3. Λεπτή μέση

Η λεπτή μέση είναι ένα από τα μυστικά της καλής κοιλιοπλαστικής. Αυτή επιτυγχάνεται με συνδυασμό 3 τεχνικών.

  1. Πρώτα λιποαναρρόφηση στην περιοχή της οσφύος (Love Handles) σχεδόν σε όλες τις ασθενείς και
  2. στην συνέχεια προώθηση του κοιλιακού δέρματος προς τα έσω και κάτω.
  3. Προώθηση και συρραφή της περιτονίας του έξω λοξού μυός της κοιλιάς προς τα έσω.

Μ' αυτό τον τρόπο η μέση γίνεται πιο λεπτή, ο κορμός φαίνεται πιο επιμήκης, και όλα αυτά δίνουν απίστευτη χάρη στο γυναικείο κορμί. Υπάρχουν ασθενείς που με την ανωτέρω τεχνική έχασαν πάνω από 25cm από την μέση τους.

4. Διόρθωση του εφηβαίου

Μεγάλη προσοχή πρέπει να δοθεί και στην προσεκτική ανόρθωση του εφηβαίου που σε πολλές γυναίκες έχει πτώση και έχει χάσει το νεανικό του σφρίγος. Εδώ, πέρα από την ανόρθωση, μπορεί να χρειασθεί και προσεκτική λιπογλυπτική με εφαρμογή ειδικής τεχνικής.

5. Διόρθωση του χαλαρού δέρματος και πάνω από τον ομφαλό

Χρειάζεται προσοχή για την διόρθωση του χαλαρού δέρματος και κάτω αλλά και πάνω από τον ομφαλό (όταν υπάρχει και εκεί) και μάλιστα χρειάζεται ειδική παρασκευή των κρημνών καθώς και λιποαναρρόφηση στην θέση των πλευρών για να κατέβει πιο ομοιόμορφα το άνω δέρμα.

6. Διάσταση των ορθών κοιλιακών-σύσφιξη αυτών

70% των γυναικών που χειρουργούνται για κοιλιοπλαστική έχουν χαλάρωση των ορθών κοιλιακών μυών - διάσταση ορθών κοιλιακών.

Αυτή η διάσταση πρέπει να διορθώνεται. Κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης η μήτρα πιέζει τους ορθούς κοιλιακούς μύες. Αυτό το ζευγάρι των μυών είναι στο κέντρο της κοιλιάς και έχουν κάθετη κατεύθυνση.

Από την έντονη, εκ των έσω, πίεση οι μύες μπορούν να χαλαρώσουν και να τραβηχτούν στο πλάι. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, μετά την εγκυμοσύνη, το περιεχόμενο της κοιλιάς να προβάλει μέσα από αυτό το άνοιγμα-χαλάρωση των ορθών κοιλιακών μυών. Τονίζεται ότι καμία γυμναστική δεν μπορεί να το βελτιώσει! Γι' αυτό και πάντοτε πρέπει να διορθώνουμε την διάσταση των ορθών κοιλιακών με εσωτερικά ράμματα κατά τη διάρκεια της κοιλιοπλαστικής. Η χρησιμοποίηση πλέγματος είναι πολύ σπάνια και αφορά διάσταση ορθών κοιλιακών πάνω από 15cm.

7. Ομφαλοπλαστική

Ο ομφαλός μπορεί να πάρει διάφορα δύσμορφα σχήματα. Εδώ χρειάζεται διόρθωση με προσεκτική ομφαλοπλαστική.

8. Αποφυγή υγρώματος

Τα τελευταία χρόνια έχουμε καταργήσει την χρήση παροχετεύσεων (σωληνάκια). Για να περιορίσουμε το ύγρωμα (συλλογή υγρού) που αποτελεί ένα 10% των επιπλοκών εκτελούμε δύο τεχνικές. Πρώτον, δεν καταστρέφουμε τα λεμφαγγεία (τα μικρά τριχοειδή αγγεία του υποδόριου που βοηθούν την παροχέτευση των υγρών) και δεύτερον βάζουμε ειδικά ράμματα που καθηλώνουν την κοιλιά στο κοιλιακό τοίχωμα και μειώνουν δραστικά τον κενό χώρο στον οποίο μπορεί να αναπτυχθεί το ύγρωμα.

9. Αποφυγή του πόνου

Δεν κόβουμε ή τραυματίζουμε τα νεύρα που είναι υπεύθυνα για την νεύρωση της κοιλιάς.

 

Δείτε βίντεο κοιλιοπλαστικής

ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΩΝ

Δείτε τις μαρτυρίες

Ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΕΡΑΜΙΔΑΣ ΣΤΑ MEDIA

Δείτε περισσότερα

Είπαν για εμάς

Εγγραφειτε στο newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε όλα τα νέα πλαστικής και αισθητική χειρουργικής πρώτοι.