Ανόρθωση Λαιμού

Μερικοί από τους παράγοντες που οδηγούν στην γήρανση του δέρματος ,με πρώτα σημεία εκδήλωσής της στο πρόσωπο και στο λαιμό, είναι η χρόνια έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία, οι αγχωτικοί ρυθμοί της ζωής μας ,το κάπνισμα, γενετικοί προδιαθεσικοί παράγοντες και βέβαια η αναπόφευκτη και συνεχής δραση της...βαρύτητας.

Το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του, οι μυς χαλαρώνουν, ρυτίδες και γραμμές εμφανίζονται οδηγώντας τελικά σε μία «κουρασμένη και λυπημένη» εμφάνιση. Το περίγραμμα του προσώπου και ειδικά της κάτω γνάθου και του πηγουνιού χάνει την ομαλότητά του, ενώ παρατηρείται περίσσια δέρματος και λίπους σε συγκεκριμένες περιοχές του λαιμού.

Η επέμβαση της ρυτιδοπλαστικής προσώπου και λαιμού (facelift και necklift αντίστοιχα) μπορούν να διορθώσουν αυτήν την εικόνα του γερασμένου προσώπου και λαιμού συχνά σε συνδυασμό και με άλλες επεμβάσεις όπως λιποαναρρόφηση στον λαιμό, βλεφαροπλαστική, μετωποπλαστική (browlift ή foreheadlift).

H επέμβαση εκτελείται υπό γενική αναισθησία ή μέθη και απαιτεί μία νύχτα παραμονή στο νοσοκομείο. Οι τομές γίνονται πίσω από τα αυτιά και εκτείνονται έως το τριχωτό της κεφαλής προς τα πίσω και αν είναι αναγκαίο  κατά μήκος της φυσικής γραμμής που είναι μπροστά στον λοβό του αυτιού. Μερικές φορές χρειάζεται να γίνει και μια πολύ μικρή τομή κάτω από το πηγούνι. Μέσα απο αυτές τις τομές γίνεται παρασκευή και ανάσπαση του δέρματος από τους υποκείμενους μυς και λίπος, το οποίο εξαιρείται ή αναρροφάται, και ακολούθως οι μυς με την βοήθεια ραμμάτων επαναφέρονται  στην αρχική τους θέση. Τέλος, το δέρμα, αφού εξαιρεθεί η περίσσια του, επανασυρράπτεται με πολύ λεπτά ράμματα ενώ οι τομές του τριχωτού συρράπτονται με clips.

Παροχετεύσεις (πολύ λεπτά σωληνάκια) συνήθως τοποθετούνται μέσω των τομών και παραμένουν για 24-72 ώρες ενώ χρησιμοποιείται και επίδεσμος κεφαλής για πρόληψη του οιδήματος που αφαιρείται την επόμενη μέρα.

Η ρυτιδοπλαστική του λαιμού είναι μια καλά ανεκτή επέμβαση με σχετικά σύντομο χρόνο ανάρρωσης. Ήπιο οίδημα και μώλωπες αναμένονται μετεγχειρητικά και υποχωρούν σε διάστημα 10-15 ημερών. Οι πιθανές επιπλοκές είναι ελάσσονες και όχι συχνές.

Μπορεί να περιλαμβάνουν το αιμάτωμα, την φλεγμονή, την προσωρινή υπολειτουργία (πάρεση) των νεύρων της περιοχής , τις ουλές κλπ. Οι περισσότεροι ασθενείς επανέρχονται στις καθημερινές τους δραστηριότητες σε 5-7 μέρες ενώ στην δουλειά τους σε 10-15 μέρες μετεγχειρητικά.

ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΩΝ

Δείτε τις μαρτυρίες

Ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΕΡΑΜΙΔΑΣ ΣΤΑ MEDIA

Δείτε περισσότερα

Είπαν για εμάς

Εγγραφειτε στο newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε όλα τα νέα πλαστικής και αισθητική χειρουργικής πρώτοι.