Ενθέματα Προσώπου

Τα ενθέματα σιλικόνης χρησιμοποιούνται ευρύτατα στην πλαστική χειρουργική. Η πιο συχνή και γνωστή χρήση τους είναι στην αυξητική μαστού και στην επανόρθωσή του.
Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια έχει επεκταθεί η χρήση τους για αισθητική βελτίωση και άλλων τμημάτων του σώματος (γλουτοί, γάμπες )αλλά και του προσώπου με πολύ καλά αποτελέσματα. Η σύσταση των ενθεμάτων αυτών είναι πιο συμπαγής από του μαστού και έχουν ειδικό σχήμα και μέγεθος αναλόγως την περιοχή που θα τοποθετηθούν.

Ειδικότερα, στην αισθητική χειρουργική του προσώπου μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε στην περιοχή των ζυγωματικών, του πηγουνιού, της ράχης της μύτης και του περιγράμματος της κάτω γνάθου. Όπως είναι κατανοητό αυτά τα ενθέματα είναι μόνιμα και βοηθούν στην ενίσχυση και εντονότερη προβολή των σημείων που θα τοποθετηθούν δίνοντας ένα καλύτερο αισθητικά περίγραμμα στο πρόσωπο. Σαν εναλλακτική λύση αυτής της μεθόδου στις περιοχές των ζυγωματικών και της κάτω γνάθου έχουμε την τοποθέτηση λίπους ή εμφυτευμάτων αλλά τα αποτελέσματα δεν είναι μόνιμα. Όσον αφορά την μέθοδο τοποθέτησης τους είναι βέβαια χειρουργική και μπορεί να γίνει υπό τοπική αναισθησία και μέθη ή με γενική αναισθησία σε περίπου ½ ώρα.

Τα πλεονεκτήματα της μεθόδου είναι ότι προσφέρει άμεσα και μόνιμα αποτελέσματα και δεν υπάρχουν εμφανείς ουλές. Συγκεκριμένα, στις περιπτώσεις διόρθωσης των ζυγωματικών, του πηγουνιού και της κάτω γνάθου οι τομές τοποθετούνται μέσα στην στοματική κοιλότητα  και για την διόρθωση της ράχης της μύτης μέσα στα ρουθούνια. Μέσα από αυτές τις μικρές τομές (περίπου 3-4εκ) δημιουργείται, ακριβώς πάνω από το οστό και με προσοχή για να μην τραυματιστούν παρακείμενα νεύρα, μία μικρή κοιλότητα που να ταιριάζει όσο γίνεται στο μέγεθος και στο σχήμα του ενθέματος.

Είναι σημαντικό η κοιλότητα να μην είναι ούτε πολύ μεγαλύτερη από το ένθεμα, ώστε αυτό να μην μετακινηθεί, αλλά ούτε και πολύ μικρότερη γιατί τότε το ένθεμα δεν θα μπορεί να τοποθετηθεί εύκολα και σωστά, με αποτέλεσμα την πιθανότερη εξώθησή του εκτός κοιλότητας από την κίνηση των γύρων μυών. Υπάρχουν όμως και κάποια σπάνια προβλήματα που μπορεί να προκύψουν με συχνότερο την μόλυνση και φλεγμονή του ενθέματος οπότε χρειάζεται να γίνει άμεσα η αφαίρεση του. Επίσης μπορεί να μετακινηθεί το ένθεμα οπότε και πάλι χρειάζεται η χειρουργική διόρθωση της θέσης του ή να γίνει τραυματισμός συνήθως παροδικός κάποιων νεύρων που περνούν από το σημείο που τοποθετείται.

ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΩΝ

Δείτε τις μαρτυρίες

Ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΕΡΑΜΙΔΑΣ ΣΤΑ MEDIA

Δείτε περισσότερα

Είπαν για εμάς

Εγγραφειτε στο newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε όλα τα νέα πλαστικής και αισθητική χειρουργικής πρώτοι.