Τέλεια Χείλη

Πληροφορίες

Step by step Φ technique: Η φυσική τελειότητα στην αυξητική χειλιών

Η επιτυχία στις ελάχιστα επεμβατικές θεραπείες καθορίζεται από το πόσο φυσικό είναι το αποτέλεσμα.

Και τα χείλη είναι ένα από τα σημεία που απαιτούν μεγάλη προσοχή, για να είναι το αποτέλεσμα καλαίσθητο και απολύτως φυσικό.

Ο Ευάγγελος Κεραμίδας ακολουθεί τη τεχνική Step by step Φ technique. Μια ειδική προσωπική τεχνική, που χαρίζει όμορφα τονισμένα, συμμετρικά και σαρκώδη χείλη με τη χρήση υαλουρονικού οξέος.

Η απόλυτα ασφαλής, χάρις στην εξειδίκευση και στην πολυετή εμπειρία του ιατρού, μέθοδος Step-by-step Φ technique στοχεύει στη δημιουργία της σωστής αναλογίας των χειλιών, κομβικό στοιχείο της αισθητικής και αρμονίας του προσώπου.

Η ονομασία της τεχνικής “Step-by-step Φ technique” έχει δυο συνιστώσες. Ο πρώτος όρος ‘’step-by-step’’ οφείλεται στο ότι είναι σταδιακή, μιας και ποτέ δεν εγχύεται πέραν του 1 – 1.5ml υαλουρονικό οξύ, σε μία συνεδρία. Ο δεύτερος όρος ‘’ Φ’’ οφείλεται στο ότι βασίζεται στις αναλογίες που υπαγορεύει ο αριθμός Φ ή αλλιώς η χρυσή αναλογία του Ευκλείδη ώστε να εντοπιστούν τα σωστά σημεία έγχυσης σε κάθε ασθενή ξεχωριστά. Η χρυσή αναλογία, συμβολίζεται από το γράμμα Φ, καθώς ο Φειδίας ήταν ο πρώτος που χρησιμοποίησε την αρμονία του πάνω στο Παρθενώνα. Ένα ακόμη χαρακτηριστικό παράδειγμα χρήσης της χρυσής τομής είναι τα ανθρώπινα σώματα που ζωγράφιζε ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι, εφαρμοσμένα πάνω σε τέλεια πεντάγωνα. Παρομοίως, ο Μότσαρτ διαίρεσε μεγάλο αριθμό από τις σονάτες του σε δύο μέρη, με χρονική αναλογία ίση με τον αριθμό Φ.

Έτσι λοιπόν, ακολουθώντας το παράδειγμα αυτών των ιδιοφυών καλλιτεχνών του παρελθόντος εφαρμόσαμε την αισθητική τους στη σύγχρονη ιατρική. Άλλωστε ο πλαστικός χειρουργός για πετύχει ένα όμορφο αποτέλεσμα πρέπει να κατέχει τόσο την επιστήμη της ιατρικής όσο και να διαθέτει καλλιτεχνική φλέβα.

Χρησιμοποιώντας λοιπόν ένα ειδικό όργανο μέτρησης, που υπολογίζει την αναλογία Φ, προσδιορίζονται συγκεκριμένα σημεία στα χείλη στα οποία εγχύεται στην συνέχεια υαλουρονικό οξύ. Λαμβάνοντας υπόψη τον υπάρχοντα όγκο του χείλους επιλέγουμε τη σωστή ποσότητα, διορθώνοντας παράλληλα τυχόν ασυμμετρίες στα χείλη. για την διατήρηση του επιθυμητού αποτελέσματος χρειάζονται 2 με 3 συνεδρίες οι οποίες γίνονται σε απόσταση 15 ημερών μεταξύ τους.

Ποια είναι η ιδανική μορφολογία των φυσικών χειλιών;

03_Page_01 1. 03_Page_02 2.

03_Page_11 3.

  • Το ύψος του άνω χείλους σε σχέση με το κάτω πρέπει να κυμαίνεται απο 0,65-0,85 (δείτε εδώ). Η αναλογία αυτή έχει σχέση με τον όγκο των χειλέων και είναι μια από τις πιο χαρακτηριστικές μετρήσεις.
  • Το τόξο του έρωτα: αυτή η περιοχή πρέπει να είναι καλοσχηματισμένη με ευδιάκριτα όρια.
  • Το φύμα της Αφροδίτης: είναι η κεντρική περιοχή των χειλέων και πρέπει να είναι καλοσχηματισμένη με ευδιάκριτα όρια.
  • Το φίλτρο: βρίσκεται ακριβώς πάνω από το φύμα της Αφροδίτης. Αριστερά και δεξιά  έχει τις στήλες του φίλτρου οι οποίες δίνουν όγκο ανάμεσα στα χείλη και στην μύτη.
  • Η λευκή γραμμή ή τα όρια του κόκκινου τμήματος των χειλέων και του δέρματος: Αυτή είναι η γραμμή που οριοθετεί το σχήμα των χειλέων. Η λευκή γραμμή πρέπει να είναι ευδιάκριτη με μια μικρή προπέτεια. Αυτή γίνεται επίπεδη με την πάροδο του χρόνου. Υαλουρονικό ή λίπος μπορεί να εγχυθεί σ’ αυτό το σημείο.
  • Το άνω χείλος προβάλει 1-3 mm σε σχέση με το κάτω. Στην τρίτη φωτογραφία.
  • Το νεανικό χείλος έχει μια γλυκιά καμπύλη από την μύτη μέχρι το άνω χείλος και από το κάτω χείλος μέχρι και την γραμμή του πηγουνιού.
  • Το κόκκινο των χειλέων είναι ευδιάκριτο και καλοσχηματισμένο με καλή προβολή.
  • Το σχήμα του κάτω χείλους έχει μια συμμετρική πληρότητα και στα δύο μισά του.

ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΩΝ

Δείτε τις μαρτυρίες

Ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΕΡΑΜΙΔΑΣ ΣΤΑ MEDIA

Δείτε περισσότερα

Είπαν για εμάς

Εγγραφειτε στο newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε όλα τα νέα πλαστικής και αισθητική χειρουργικής πρώτοι.