Νέα τεχνική στην κοιλιοπλαστική - Greek Line - (Champagne Groove Technique)

Η νέα τεχνική παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο παγκόσμιο συνέδριο Αισθητικής Χειρουργικής IMCAS 2015 που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι καθώς και στο Βρετανικό συνέδριο αισθητικής χειρουργικής BAPRAS το 2016, στο Λονδίνο.

Τί είναι η Greek Line (Champagne Groove) τεχνική;

Είναι μία καινούρια τεχνική στην κοιλιοπλαστική που εφαρμόζεται από τον κύριο Κεραμίδα. Greek Line (Champagne Groove) ονομάζουμε την κάθετη γραμμή που σχηματίζεται στην κοιλιά ανάμεσα στους ορθούς κοιλιακούς - Ορθοί κοιλιακοί είναι οι κάθετοι μύες στην κοιλιά.

 

champagne-groove

Σκοπός της τεχνικής αυτής δεν είναι απλώς μία επίπεδη κοιλιά, αλλά μία κοιλιά που να έχει όλα τα ανατομικά χαρακτηριστικά που δίνουν στην κοιλιακή χώρα την νεανική της εμφάνιση, όπως η μέση γραμμή να είναι ευδιάκριτη (champagne groove) καθώς και η πλάγια γραμμή και η καμπυλότητα της μέσης που δίνει ασύλληπτη κομψότητα.

 

Πως γεννήθηκε η Greek Line (Champagne Groove) τεχνικη;

Όλες οι καινούριες τεχνικές ξεκινούν σαν ένα διανοητικό ερέθισμα-παιχνίδι και καταλήγουν να βρίσκουν εφαρμογή σε χειροπιαστές και αναπαραγώγιμες τεχνικές.

Πίσω απ' αυτήν την διανοητική διάθεση υπάρχει η αγάπη για τους ασθενείς μας καθώς και μια συνεχής αναζήτηση για αυτοβελτίωση και τελειότητα.

Ας δούμε πρώτα το διανοητικό ταξίδι και μετά το χειρουργικό.

Κοιλιοπλαστική - Τhe Champagne Groove

Ελλάδα, Κυκλάδες - 3.000-6.000 χρόνια πριν:

Τα κυκλαδίτικα εδώλια κατασκευάστηκαν από ιδιοφυείς τεχνίτες που πήρανε την απλή γραμμή, της δώσανε ανθρώπινη μορφή και δημιουργήσανε υψηλή τέχνη.

afroditi
Αφροδίτη της Μήλου

Ελλάδα 5ο π.χ και μετά:

 

 

Η γλυπτική εξελίχθηκε στον ελληνικό χώρο και από τον 4ο αιώνα έδωσε τα αριστουργήματα που όλοι γνωρίζουμε.

 

 

 

 

Προσέξτε την κοιλιακή χώρα στα κυκλαδίτικα εδώλια. Τέσσερις απλές γραμμές.

 

 

Τώρα προσέξτε την κοιλιακή χώρα στα αγάλματα της κλασικής Ελλάδας. Οι διαφορές είναι τεράστιες. Η κοιλιά που πλησιάζει την τελειότητα, είναι των αγαλμάτων της κλασικής εποχής.

 

 

Μελετώντας λοιπόν αρχαιοελληνικά αγάλματα, πίνακες ζωγραφικής αλλά και πολλές φωτογραφίες σύγχρονων όμορφων γυναικείων και αντρικών σωμάτων, δεν μπορούσα να μην δω πως η κοιλιά δεν αρκούσε μόνο να είναι επίπεδη.

 

Εάν επιθυμούσαμε τα χειρουργικά μας αποτελέσματα στην κοιλιοπλαστική να ξεφύγουν από τα καθιερωμένα και να προσπαθήσουν να αγγίξουν την υψηλή τέχνη των προγόνων μας θα έπρεπε να μπορούσαμε να επιτύχουμε ότι και οι γλύπτες με την σμίλη τους!

02
Αφροδίτη της Κνίδου 4-5
03
Πολύκλειτος 4πχ
04
Botticelli 1486

Η σύγχρονη πλαστική χειρουργική σαν ένα είδος γλυπτικής του σώματος εξελίσσεται και αυτή συνέχεια. Στην πλαστική χειρουργική, όταν ξεκίνησαν τα χειρουργεία για την βελτίωση της εμφάνισης της κοιλιακής χώρας η επέμβαση ήταν απλή. Μία μεγάλη τομή, παρασκευή των ιστών, κόψιμο της περίσσειας του δέρματος, σωληνάκια και συρραφή. Το αποτέλεσμα ήταν όπως η κοιλιά των κυκλαδίτικων εδωλίων. Όλον αυτόν τον καιρό λοιπόν διερευνούσαμε τεχνικές εξελιγμένες που θα μας δίνανε τη σμιλεμένη εμφάνιση της κοιλιακής χώρας όπως των αρχαίων αγαλμάτων της κλασσικής και ελληνιστικής Ελλάδας. Έτσι πριν από 3 χρόνια εφαρμόσαμε μια πρωτοπόρα νέα τεχνική στην κοιλιοπλαστική. Την ονομάσαμε The Greek Line (Champagne Groove) τεχνική.

Τι είναι η Greek Line (Champagne Groove) τεχνική; Πως γίνεται;

Είναι ένας συνδυασμός τεχνικών πλαστικής χειρουργικής

1)Μικρολιποαναρόφηση
2)Τοποθέτηση εσωτερικών ραμμάτων υπό τάση μεταξύ των κοιλιακών τοιχωμάτων και του χορίου
3)Ειδική κατεύθυνση του δέρματος στην αφαίρεση των δερματικών κρημνών

Πότε γίνεται αυτό;
Όταν πραγματοποιούμε την κοιλιοπλαστική

Είναι χρονοβόρα;
Προσθέτει ένα τέταρτο στην χειρουργική τεχνική

Είναι το αποτέλεσμα μόνιμο;
Μέχρι στιγμής σε 148 ασθενείς τα τελευταία τρία χρόνια είναι μόνιμο.

Ας δούμε αποτελέσματα:

menoumeAsfaleisRod

ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΩΝ

Δείτε τις μαρτυρίες

Ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΕΡΑΜΙΔΑΣ ΣΤΑ MEDIA

Δείτε περισσότερα

Είπαν για εμάς

Εγγραφειτε στο newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε όλα τα νέα πλαστικής και αισθητική χειρουργικής πρώτοι.