Αυξητική στήθους

Γενικά

Η αυξητική στήθους στις μέρες μας είναι μια από τις πιο δημοφιλείς επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής.

Το στήθος θεωρείται ανέκαθεν ένα από τα πιο ισχυρά στοιχεία θηλυκότητας. Κατά συνέπεια οι γυναίκες που για οποιοδήποτε λόγο δεν έχουν κάποιο τουλάχιστον αποδεκτό σε μέγεθος στήθος μπορεί να νιώθουν ότι υπολείπονται των άλλων γυναικών σε θηλυκότητα και να αναπτύξουν αισθήματα έντονης κατωτερότητας που να έχουν αντανάκλαση στην εν γένει συμπεριφορά και προσωπικότητα τους. Αυτές μπορεί να είναι γυναίκες με μικρό ή απλαστικό στήθος, με ασύμμετρο στήθος αλλά και γυναίκες που έχουν υποβληθεί σε μαστεκτομή. Οι γυναίκες αυτές μπορούν να βοηθηθούν με την επέμβαση της αυξητικής στήθους.

 Ποιές τεχνικές αυξητικής στήθους εφαρμόζουμε στη σύγχρονη πλαστική χειρουργική;

  • No Touch - No Pain Τεχνική
  • Διπλού επιπέδου τεχνική
  • Υποπεριτονιακή τεχνική (Subfascial)

Τι υπόσχεται η αυξητική στήθους; Ποιός είναι ο στόχος της;

Ο στόχος που επιδιώκεται στην αυξητική στήθους είναι η αύξηση του όγκου του χρησιμοποιώντας ενθέματα σιλικόνης με τέτοιον τρόπο όμως ώστε το αποτέλεσμα να είναι φυσικό και σε αρμονία με τα φυσικά χαρακτηριστικά του σώματος της ενδιαφερόμενης.

Ωστόσο οι νέες τεχνικές που έχουν εισαχθεί στην αυξητική στήθους και προσωπικά προτείνουμε λόγω πιο φυσικών αποτελεσμάτων είναι : η Υποπεριτονιακή τεχνική όπου το ένθεμα τοποθετείται κάτω από μια λεπτή μεμβράνη που καλύπτει τον μυ και ονομάζεται περιτονία και η Δύο Επιπέδων τεχνική όπου το ένθεμα βρίσκεται κατά το ήμισυ κάτω από τον μυ και το υπόλοιπο κάτω από την περιτονία του μυός.

Δέκα Λόγοι για να είστε σίγουρες  ότι ο πλαστικός χειρουργός σας εφαρμόζει  τη No Touch - No Pain τεχνική στην αυξητική μαστού

Διαβάστε περισσότερα

Δείτε τη μαρτυρία και την καταπληκτική ανάρρωση και διόρθωση κατεστραμμένου μαστού μετά από αυξητική στήθους. Η ασθενής συγκρίνει τη No Touch - No Pain Τεχνική του πλαστικού χειρουργού Ευάγγελου Κεραμίδα με την κλασική τεχνική.

Δείτε όλα τα video για αυξητική στήθους.

Διεθνής αναγνώριση και βραβείο για τη νεότερη τεχνική αυξητικής στήθους

Δείτε το βραβείο αυξητικής στήθους

POSTER AWARD

 

diigima

Πριν την επέμβαση (Τι εξετάσεις πρέπει να προηγηθούν;)

Προσεχτικός σχεδιασμός για το είδος και τον όγκο του ενθέματος, πριν το χειρουργείο.  Ο πλαστικός χειρουργός πραγματοποιεί 5 σημαντικές μετρήσεις στο στήθος της ασθενούς.  Στην συνέχεια η ασθενής δοκιμάζει τα ενθέματα της σιλικόνης.  Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί η ασθενής μπορεί να σχηματίσει μια καλή ιδέα για το πώς θα είναι το στήθος της μετά το χειρουργείο. Η επιθυμία λοιπόν της ασθενούς σε συνδυασμό με τις μετρήσεις στο στήθος της προκαθορίζουν το είδος του ενθέματος αλλά κυρίως το μέγεθός του.

Προηγείται βεβαίως της επέμβασης ένα σύνολο εξετάσεων που περιλαμβάνουν συνήθως: γενική αίματος, έλεγχο πηκτικότητας και καρδιακής λειτουργίας, Α/φία θώρακα και μαστογραφία, εάν η ασθενής είναι άνω των 35 ετών. Εαν ωστόσο υπάρχουν ειδικότερα προβλήματα βάσει του ιστορικού του ασθενούς θα πρέπει να ελεγχθούν επίσης πριν το χειρουργείο. Γενικά συνιστάται η διακοπή των βιταμινούχων σκευασμάτων, του καπνίσματος και του αλκοόλ και βέβαια της ασπιρίνης 1-2 εβδομάδες πριν την επέμβαση και αμέσως μετά. Υγιεινή διατροφή και καλή καθημερινή ζωή χωρίς υπερβολές συμβάλλουν στην καλύτερη και γρηγορότερη ανάρρωση

Είδος Αναισθησίας

Η πιο επικρατούσα είναι η γενική αναισθησία ωστόσο, ειδικά οι νέες τεχνικές που αναφέρθηκαν παραπάνω μπορούν να γίνουν και με τοπική αναισθησία με ή χωρίς συνδυασμό μέθης.

Πόση ώρα διαρκεί η επέμβαση αυξητικής στήθους

Κατά μέσον όρο διαρκεί περίπου 35-40 λεπτά και συνήθως δεν είναι απαραίτητη η διανυκτέρευση της ασθενούς στο νοσοκομείο.

Χρόνος ανάρρωσης

Άμεσα μετά το χειρουργείο υπάρχει ήπιο οίδημα που υποχώρεί σε 3-10 μέρες.  Η ασθενής μπορεί να επανέλθει στις καθημερινές της δραστηριότητες σχεδόν άμεσα πλην της έντονης άσκησης και άρσης βάρους. Ανάλογα το είδος της εργασίας η ασθενής μπορεί να επιστρέψει στην δουλειά της σε 7-10 ημέρες.

Λόγω της ατραυματικής τεχνικής αυξητικής στήθους δεν υπάρχουν παροχετεύσεις (σωληνάκια) στον μαστό. Ούτε κορσέδες στο στήθος,  ούτε περιορισμοί στις  κινήσεις των χεριών. Οι ασθενείς μπορούν με άνεση να σηκώνουν τα χέρια τους ψηλά αμέσως μετά το χειρουργείο.
Όλα αυτά σε συνδυασμό με την άψογη αναισθησιολογική κάλυψη έχει σαν αποτέλεσμα και την ελαχιστοποίηση κάθε αισθήματος ναυτίας ή εμετού μετά το χειρουργείο.

Σημάδια

Οι τομές όπως αναφέρθηκε μπορεί να τοποθετηθούν είτε κάτω από τον μαστό, είτε στην μασχάλη, είτε γύρω από την θηλή. Εφόσον πάνε όλα καλά στην διαδικασία της επούλωσης και σε διάστημα 6-12 μηνών θα μοιάζουν με λεπτές γραμμές σχεδόν ανεπαίσθητες.
Διάρκεια αποτελέσματος (π.χ. 5-8 χρόνια, εφ' όρου ζωής κ.λπ.)
Οι κατασκευαστές των ενθεμάτων δίνουν διάρκεια ζωής στα ενθέματα 15-20 χρόνια. Στην πράξη ωστόσο έχουμε δει ενθέματα να διαρκούν πολύ πάνω από τα 20 χρόνια.

Πιθανές επιπλοκές

Για τις επιπλοκές η ενδιαφερόμενη πρέπει να είναι ενήμερη έστω και αν αυτές είναι σπάνιες. Συγκεκριμένα σε ποσοστό <1% μπορεί να δημιουργηθεί αιμάτωμα ή φλεγμονή, ενώ η ανάπυξη ρικνωτικής κάψας είναι μεταξύ 1-5%. Επίσης υπάρχει μια πολύ μικρή πθανότητα να ελαττωθεί η αισθητικότητα της θηλής κάτι που συνήθως επανέρχεται σε περίπου ένα χρόνο

ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΩΝ

Δείτε τις μαρτυρίες

Ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΕΡΑΜΙΔΑΣ ΣΤΑ MEDIA

Δείτε περισσότερα

Είπαν για εμάς

Εγγραφειτε στο newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε όλα τα νέα πλαστικής και αισθητική χειρουργικής πρώτοι.