Mommy Makeover

Τι είναι το Mommy Makeover

Κυριολεκτικώς σημαίνει Μεταμορφώνοντας την Μαμά
Τα τελευταία χρόνια οι πλαστικοί χειρουργοί γίναμε μάρτυρες ενός νέου κοινωνικού φαινομένου. Μητέρες ηλικίας από 25-50 που έχουν ολοκληρώσει τις οικογένειες τους, αποφασίζουν να προσφέρουν και κάτι στον εαυτό τους. Τι είναι αυτό; Να διορθώσουν  το σώμα τους.

Ποιο είναι το πρόβλημα
Μετά από τις εγκυμοσύνες και όταν τα παιδιά έχουν αρχίσει να μεγαλώνουν οι μητέρες αποφασίζουν πως αξίζει να πάρουν τη ζωή τους πίσω. Αισθάνονται ικανοποιημένες από την οικογένειά τους αλλά το σώμα τους έχει χάσει την πρότερη ακμή του.

Τι πρέπει να γίνει
Ένας συνδυασμός χειρουργείων στο άνω και στον κάτω κορμό μπορεί να πραγματοποιηθεί για να διορθώσει τις αλλαγές που έχουν επιφέρει οι εγκυμοσύνες, ο θηλασμός και τα πολλά χρόνια παραμέλησης.

Ποιό είναι το πιο συχνό χειρουργείο
Το σύνηθες είναι να πραγματοποιούμε πολλά χειρουργεία μαζί. Ο πιο δημοφιλής συνδυασμός είναι στήθος (ανόρθωση ή αυξητική), κοιλιοπλαστική και λιποαναρρόφηση.

Δεν είναι επικίνδυνο τα πολλά χειρουργεία μαζί.
Πριν από 20 χρόνια το να συνδυάσεις πολλά χειρουργεία μαζί ήταν κάτι καινούργιο και ίσως ριψοκίνδυνο, τώρα όμως με την βελτίωση των τεχνικών και την ασφάλεια στα χειρουργεία μπορούν άνετα να πραγματοποιηθούν.

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για πολλαπλά χειρουργεία
Απαιτούνται δύο πράγματα:  Υγιής ασθενής και ταλαντούχος, έμπειρος  χειρουργός.

Που θα μπορούσαμε να δούμε ζωντανά παραδείγματα πολλαπλών χειρουργείων
Το 2008 πραγματοποιήσαμε στο κανάλι MEGA σε 3 ασθενείς πολύωρες επεμβάσεις που ουσιαστικά ήταν mommy makeover. Στην κυρία Τσαλαπατάνη Μαρία πραγματοποιήσαμε facelift, μείωση μαστών, κοιλιοπλαστική και λιποαναρρόφηση σ’ ένα χειρουργείο 6 ωρών. Στην κυρία Μιλιακίδου Φρόσω  πραγματοποιήθηκε ένα χειρουργείο 6 ωρών που περιελάμβανε κυκλοτερή λιπεκτομή και face lift σε έναν χρόνο, στην κυρία Παπά Αρετή πραγματοποιήθηκε Facelift, κοιλιοπλαστική και μειωτική μαστών.

Οι πολλαπλές επεμβάσεις παρότι ξενίζουν και ίσως φοβίζουν είναι πλέον απόλυτα ασφαλείς. Αξίζει να σημειώσουμε ότι πρωτοπόροι σε πολλαπλές επεμβάσεις ήταν ταλαντούχοι πλαστικοί χειρουργοί. Από τους νεότερους ο Deenis Hurwitz και από τους παλαιότερους ο Pitangue.

Τα μυστικά της επιτυχίας είναι:

  1. Αυστηρή επιλογή των ασθενών και προετοιμασία αυτών. Ο ασθενής πρέπει να είναι υγιής.
  2. Η εφαρμογή νέας τεχνολογίας  για  την αποφυγή επιπλοκών (αντιθρομβωτικά πρωτόκολλα, αντιθρομβωτικές κάλτσες, μηχανική υποστήριξη της γάμπας κατά την διάρκεια του χειρουργείου και μετά, ηλεκτρικές κουβέρτες στο χειρουργείο. Αξιολόγηση των ασθενών με το Caprini/Davison μοντέλο για να βρεθούν ποιοι έχουν αυξημένη πιθανότητα να παρουσιάσουν εν τω βάθει θρόμβωση).
  3. Η χρησιμοποίηση πρωτοποριακών, αναίμακτων, και ασφαλών χειρουργικών τεχνικών,οπως η  Non touch - non pain στην αυξητική του μαστού και τώρα και στην κοιλιοπλαστική , τα ραδιοκύματα (bodytite) στην λιποαναρρόφηση ή V smasectomy στο Facelift.
  4. Μεγάλη προσοχή στη μετεγχειρητική παρακολούθηση (γρήγορη κινητοποίηση της ασθενούς, ελάχιστος μετεγχειρητικός πόνος, προφύλαξη από θρομβώσεις και εμβολές, ειδικές δίαιτες).
  5. Γρήγορος, ταλαντούχος και έμπειρος χειρουργός.

Οι ασθενείς πρέπει να γνωρίζουν ότι οι επεμβάσεις αυτές μπορούν να πραγματοποιηθούν με ασφάλεια. Ο πιο συχνός συνδυασμός επεμβάσεων είναι:

  1. Αυξητική στηθουςΚοιλιοπλαστικήΛιποαναρρόφηση
  2. Ανόρθωση στήθουςΜειωτική μαστών
  3. Κυκλοτερής λιπεκτομήΛιποαναρρόφηση
  4. Facelift , Βλεφαροπλαστική, Ανόρθωση λαιμού

Υπάρχουν ασθενείς που πραγματοποιούν μόνο μια επέμβαση και εάν ναι ποια είναι η πιο συχνή;
Φυσικά δεν είναι απαραίτητο η ασθενής να πραγματοποιεί όλες αυτές τις επεμβάσεις. Αρκετές φορές πραγματοποιούμε σε μητέρες  μόνο μια ή δυο επεμβάσεις.  Αυξητική Μαστών, Ανόρθωση Μαστών, Λιποαναρρόφηση, Κοιλιοπλαστική.
Από το 1997 υπάρχει μια αύξηση της τάξεως του 539% σε ανορθώσεις στήθους και περισσότερο από 339% αύξηση στην κοιλιοπλαστική στοιχεία ASAPS (American Society of Aesthetic Plastic Surgery).

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ Total Body Lift και Mommy makeover
Το Total Body Lift αναφέρεται σε ασθενείς που υπήρξαν παχύσαρκοι και είτε με δίαιτα ή χειρουργικως χάσανε πολλά κιλά. Σ’ αυτούς τους ασθενής παρατηρείται αρκετά συχνά μεγάλη χαλάρωση δέρματος σχεδόν σ’ όλο τους το σώμα. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις, παχυσαρκίας-αδυνατίσματος, πρέπει να πραγματοποιηθούν πολλά χειρουργεία για να αποκατασταθεί το σώμα.

Σ’ αυτούς τους ασθενείς συνήθως υπάρχει μεγάλη χαλάρωση δέρματος στην κοιλιά, πλάτη, μέση, γλουτούς, πόδια, χέρια, στήθος, πρόσωπο. Άρα και εδώ πρέπει να πραγματοποιήσουμε πολλά χειρουργεία μαζί όπως και στο Mommy makeover.
Η μεγάλη διαφορά που έχουν αυτοί οι ασθενείς από τους ασθενείς Mommy makeover. Είναι ότι λόγω της εκτεταμένης  χαλάρωσης του δέρματος χρειάζονται κυκλοτερή λιπεκτομή σε αντίθεση με τους ασθενείς ΜΜΟ που χρειάζονται κοιλιοπλαστική.

Τι αποτελέσματα μπορούμε να περιμένουμε από αυτά τα χειρουργεία;
Νομίζω ότι οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους. Εκείνο που θέλω να τονίσω εδώ είναι ότι οι ασθενείς που έχουν χάσει πολλά κιλά πρέπει να υποβληθούν στην κυκλοτερή λιπεκτομή, δηλαδή αφαίρεση όλου του δέρματος γύρω-γύρω και όχι μία απλή κοιλιοπλαστική. Η απλή κοιλιοπλαστική δεν θα λύσει το πρόβλημα και ο ασθενής θα δυστυχήσει βλέποντας άσχημα αποτελέσματα.

ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΩΝ

Δείτε τις μαρτυρίες

Ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΕΡΑΜΙΔΑΣ ΣΤΑ MEDIA

Δείτε περισσότερα

Είπαν για εμάς

Εγγραφειτε στο newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε όλα τα νέα πλαστικής και αισθητική χειρουργικής πρώτοι.