Η γέννηση της Non touch-Νο pain τεχνικής. 13 χρόνια συνεχούς εξέλιξης

Μικροχειρουργική ή αισθητική;

1 1a

Το 2001 τελείωσα την ειδικότητα της Πλαστικής χειρουργικής. Το 2003 είχα κάνει 2 χρόνια σχεδόν, Senior Clinical Fellow στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Sheffield. Το μεγάλο μου δίλημμα ήταν πλέον Αισθητική χειρουργική ή Μικροχειρουργική. Ήδη είχα δημοσιεύσει άρθρα Μικροχειρουργικής στα εγκυρότερα περιοδικά της ειδικότητάς μου. Ένα μάλιστα έμελλε να περιληφθεί μέσα στα 10 καλύτερα της δεκαετίας στο PRS (Plastic & Reconstructive Surgery).

Harley Street Λονδίνο. Η Μητρόπολη της Αισθητικής Χειρουργικής

4 5a

Η αισθητική χειρουργική όμως επικράτησε. Έτσι τον Απρίλιο του 2003 βρίσκομαι στο Λονδίνο. Το Λονδίνο, η μεγάλη Μητρόπολη, το χωνευτήρι λαών και εθίμων.

Οι ασθενείς μου είναι από παντού. Κυρίως απ’ όλη την Μεγάλη Βρετανία αλλά και από Ινδία, Γαλλία, Ολλανδία, Βέλγιο, Ισπανία, Πολωνία, από Αραβία και Αίγυπτο και Ελλάδα φυσικά. Τα χειρουργεία πολλά, η εμπειρία τεράστια και ανεκτίμητη. Αυξητική στήθους, κοιλιοπλαστική, λιποαναρρόφηση, Face lift, ρινοπλαστική, βλεφαροπλαστική, όλη η γκάμα της αισθητικής χειρουργικής. Ενθουσιασμένος αρχίζω να σκέφτομαι πόσο ωραίο θα ήταν να υπήρχε μια χειρουργική τεχνική που να μπορεί να εξασφαλίσει, μείωση των επιπλοκών, καθόλου μετεγχειρητικό πόνο και ο ασθενής να μπορεί να επιστρέψει σπίτι του την ίδια μέρα.

Η γένεση της Non touch - No pain τεχνικής

Τον Ιούνιο του 2003 διαβάζω δύο άρθρα του John Tebbets για την Αυξητική Στήθους που άλλαξαν μια για πάντα τη φιλοσοφία μου για την χειρουργική του Μαστού. Ο Τεξανός χειρουργός είχε κάνει αυτό που ήδη σκεφτόμουνα. Ακολούθησα την συμβουλή του, μετά την τροποποίησα και κάπου την άλλαξα.

Κατάπληκτοι ασθενείς!!!

Τα αποτελέσματα ήταν θεαματικά. Κάνοντας χρήση 6 βημάτων προεγχειρητικά, διεγχειρητικά και μετεγχειρητικά ήμουν σε θέση να τελειώνω το χειρουργείο αναίμακτα και κατά μέσο όρο σε 42 λεπτά. Χωρίς παροχετεύσεις πια, χωρίς σφικτούς επιδέσμους και σουτιέν. Καθόλου μώλωπες στο 99% των ασθενών. Η Νon touch-Νo pain τεχνική στην αυξητική του στήθους ήταν γεγονός. Το στήθος είχε απελευθερωθεί μετεγχειρητικά!!!

7

Ταξιδεύοντας αμέσως μετά το χειρουργείο. Μια επανάσταση

Σιγά-σιγά, όσο περνούσε ο καιρός βλέπαμε γιατρός και ασθενείς πως τα αποτελέσματα ήταν σχεδόν απίστευτα. Έτσι περάσαμε στο επόμενο απίστευτο στάδιο. Οι ασθενείς θα μπορούσαν εάν ερχόντουσαν από μακριά να ταξιδέψουνε σπίτι τους την ίδια μέρα της επέμβασης. Έτσι οι ασθενείς μου άρχιζαν να ταξιδεύουν αμέσως σχεδόν μετά την επέμβαση της αυξητικής του στήθους. Από το Λονδίνο στο Νιούκαστλ, Εδιμβούργο, Δουβλίνο, Παρίσι, Βρυξέλλες, Μάντσεστερ, Ντουμπάι κτλ.

Από Αθήνα στη Μύκονο, Σαντορίνη, Αλεξανδρούπολη, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Σόφια, Τίρανα, Κωνσταντινούπολη, Βελιγράδι, Κύπρο κτλ.

Η μεγαλύτερη πτήση χρονικώς ήταν από Αθήνα στο Ντουμπάι και η ταχύτερη από την Αθήνα στη Μύκονο.

Ευχαριστημένοι ασθενείς

Οι ασθενείς σχεδόν δεν το πιστεύανε πως ήταν στο σπίτι τους την ίδια μέρα. Κανείς ασθενής δεν αιμορράγησε. Καταργώντας τις παροχετεύσεις, τα σφιχτά δεσίματα στο στήθος και ενθαρρύνοντας τους ασθενείς να κινούν τα χέρια τους και να βγαίνουνε από το σπίτι τους το ίδιο βράδυ, πετύχαμε μια καταπληκτική ανάρρωση.

Ασθενείς αμέσως μετά το χειρουργείο

Η Non touch - no pain τεχνική! Τα μυστικά της

Αυτό δεν είχε ξαναγίνει ποτέ! Ήταν μια μικρή επανάσταση στο χώρο της αισθητικής χειρουργικής, συγκεκριμένα στην χειρουργική του στήθους.

Το μυστικό της τεχνικής είναι απλό και περιλαμβάνει 6 βασικά στάδια:

  1. Μέτρηση της ανατομίας του στήθους

Ενημέρωση του ασθενή για τις δυνατότητές του. Παίρνοντας 5 μετρήσεις στο στήθος μπορούμε να εξηγήσουμε στον ασθενή με πλήρη λεπτομέρεια τι θα πρέπει να γίνει.

  1. Προεγχειρητική δοκιμή των ενθεμάτων

Ενήμερη πλέον η ασθενής δοκιμάζει τα ενθέματα. Η ασθενής είναι σε θέση να δει αρκετά ρεαλιστικά το πως θα δείχνει μετά.

  1. Το χειρουργείο γίνεται πλέον ατραυματικά. Όλη η θήκη παρασκευάζεται με ειδικό εργαλείο και όχι με το χέρι (Non touch). Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την ελαχιστοποίηση αιματώματος καθώς και τον πόνο μετά το χειρουργείο (No pain)

  1. Τροποποιούμε την αναισθησία. Όλα τα φάρμακα που δίνονται αποσκοπούν στην ελάττωση σχεδόν στο μηδέν της ναυτίας και του έμετου. Όχι πλέον πτητικά αναισθητικά.
  2. Ειδικές ασκήσεις μετεγχειρητικές
  3. Ειδικό πρωτόκολλο για την πρόβλεψη θρομβώσεων και αποφυγή ρίγους, όπως λευκές αντιθρομβωτικές κάλτσες, μηχανισμός εναλλασσόμενης πίεσης στις γάμπες, κατάλληλη θερμοκρασία στο χειρουργείο 23οC, ύπαρξη ηλεκτρικής κουβέρτας.

 

Επιστημονικές επιτυχίες

Τον Ιούνιο του 2015 κλείσανε 12 χρόνια της τεχνικής Non touch-non pain. Σ’ αυτά τα 12 χρόνια χειρουργήθηκαν 1650 ασθενείς. Η προσωπική μου έρευνα που άρχισε το 2003 έδειξε ότι 320 ασθενείς ήταν σε θέση να ταξιδέψουν πίσω στο σπίτι τους την ίδια μέρα. 158 με αεροπλάνο, 24 με τρένο, 126 με αυτοκίνητο, 12 με πλοίο.

Στο 85% των ασθενών ο πόνος ήταν από 1-4, 13% ο πόνος ήταν 5-6 και μόνο 2% εκδήλωσε πολύ μεγάλο πόνο.

Ταυτόχρονα με τους ευχαριστημένους ασθενείς αρχίζουν και οι επιστημονικές επιτυχίες.

Η πρώτη μου δημοσίευση ήταν το 2005 στο PRS (Plastic & Reconstructive Surgery) και το 2007A.P.S (Aesthetic Plastic Surgery) στο περιοδικό που αργότερα το 2013 θα γινόμουνα reviewer (μέλος της Επιστημονικής Σύνταξης κ Επιλογής Άρθρων του περιοδικού. Το 2007 έρχεται ένα βραβείο στο Βερολίνο. Tο 2012 παρουσιάζεται η τεχνική με την μορφή video στο μεγάλο συνέδριο του ISAPS.

LhBSQXTeoUM
{qtube vid:=}

Το 2012 παρουσιάσαμε την τεχνική ζωντανά στο Mega. Το χειρουργείο διήρκησε 30 λεπτά, η ασθενής σε δύο ώρες ντυνόταν μόνη της, έδενε τα κορδόνια της και μακιγιαριζόταν. Σε 5 ώρες ήταν στο σπίτι της και την ίδια μέρα δείπνησε σε γνωστό εστιατόριο στην Αθήνα.

Το 2013-2014 παρουσιάστηκε η τεχνική σε τρία από τα πιο έγκυρα συνέδρια πλαστικής και αισθητικής χειρουργικής του κόσμου.

Η εργασία μου με θέμα «ταξιδεύοντας αμέσως μετά την αυξητική στήθους » έκανε αίσθηση στο Αμερικάνικο Συνέδριο αισθητικής χειρουργικής που έγινε στο Σαν Φραντσίσκο με αποτέλεσμα ο καθηγητής της πλαστικής χειρουργικής Foad Nahai του πανεπιστημίου Emory University School of Medicine και αρχισυντάκτης του περιοδικού πλαστικής χειρουργικής Aesthetic Surgery Journal (ASJ) να με προσκαλέσει να δημοσιεύσω τα αποτελέσματα στο περιοδικό. Χαρακτήρισε την εργασία μου πολύ μεγάλου ενδιαφέροντος και πρακτικής σημασίας.

Διαβάστε την πρόσκληση από τον καθηγητή Foad Nahai

Πως η non touch no pain τεχνική έγινε διήγημα και βραβεύτηκε

Και τέλος η non touch no pain τεχνική έγινε διήγημα, βραβεύτηκε και κυκλοφορεί σε μορφή βιβλίου απο της εκδόσεις Μεταίχμιο

Διαβάστε περισσότερα για την αυξητική στήθους

Δείτε φωτογραφίες περιστατικών πριν και μετά το χειρουργείο

menoumeAsfaleisRod

ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΩΝ

Δείτε τις μαρτυρίες

Ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΕΡΑΜΙΔΑΣ ΣΤΑ MEDIA

Δείτε περισσότερα

Είπαν για εμάς

Εγγραφειτε στο newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε όλα τα νέα πλαστικής και αισθητική χειρουργικής πρώτοι.